Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, marmelatı, tarifi, yapılışı

Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı



Kayısı Marmelatı Tarifi - Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır - Kayısı Marmelatı Malzemeleri






Kayısı marmelatı için iyice olgunlaşmış kayısılar kullanılır Kayısılar iyice yıkanır, çekirdekleri çıkarılır Sonra ezme makinasında veya kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir Kayısılar ezme makinasından ve kevgirden kolay geçmiyorsa onları kendi suyu ile veya çok az bir su ile kaynatılarak yumuşatılır Sonra ezmesi yapılır

Kayısı marmelatı hazırlanırken;
1 kg kayısı ezmesi,
750-900 gram şeker,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Ezme pişirme tenceresine konur, kuvvetli ateş üzerinde ısıtılırken şekeri parti parti ilave edilir Pişme kıvamını bulurken limon suyu veya limon tuzu da katılarak 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır Sıcakken temiz ve kuru kaplara doldurulur

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.