Kızılcık Marmelatı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcık Marmelatı Tarifi YapılışıKızılcık Marmelatı Tarifi - Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır - Kızılcık Marmelatı Malzemeleri Kızılcık Marmelatı Tarifi Malzemeler 3-4 kilo kızılcık (pişmiş, püre hali 1 kg-1 ölçüden eksik) Şeker (yaklaşık 1 ölçü-1 200gr)Bir çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınır Pörtletinceye kadar(yöresel tabir sanırım, çekirdekleri ayrılıncaya kadar) sürekli karıştırılarak pişirilir (dikkat dibi çabuk tutar)![]() Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir(ben bu iş için bakır tenceremin üstüne tam oturan bakır kevgirimi kullanıyorum)![]() Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir Karışım önce harlı sonra yavaş ateşte 10-15 dk pişirilir(delikli kepçe ile köpüğü alınız ) Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir(dikkat dibi çabuk,tutar sürekli karıştırınız)![]() Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız Güneşte üzeri tülbent veya mutfak şemsiyesi örtülü şekilde 2-3 gün temiz ve tozsuz ortamda sık karıştırarak güneşte pişiriniz![]() Afiyet olsun
|
|
|
|