![]() |
Kayısılı Mus Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Mus Tarifi YapılışıKayısılı Mus Tarifi 500 gr taze kayısı (yıkanıp, ortalarından ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılarak bir kenara ayrılmış) 1 gr (1/3 su bardağı) toz şeker 1 kahve kaşığı tarçın 1/4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı nişasta (1 çorba kaşığı limon suyunda eritilmiş) 125 krema (koyulaşana kadar çırpılmış) 3 yumurtanın akı Kayısıların çekirdeklerini kırıp, içlerinin zarını soyduktan sonra, parçalar halinde kalacak biçimde döverek bir kenara bırakınız ![]() Kayısı, şeker, tarçın ve suyu orta boy bir tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, içindekileri bir tahta kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş çok ince bir tel süzgeçten geçiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp püreyi bir kenarda soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip madeni bir kaşıkla yavaşça kayısı püresine katınız ![]() Kayısılı karışımı, orta boy soğutulmuş bir cam kaseye boşaltıp, buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|