Portakalpare Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakalpare Tarifi YapılışıPortakalpare Tarifi 1 paket margarin Yarım portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Üzeri için: 35-40 adet badem Şerbeti için: 1 su bardağı portakal suyu 2 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker Yarım limon suyu Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır Yumuşak margarin, yumurta ve pudra şekeri mikserle iyice çırpılır Üzerine un ve kabartma tozu eklenir Hamur ele yapışmayan, orta sertlikte kıvamda olmalıdır Sonra hamurdan iri ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, üzerine hafif bastırarak yassılaştırılır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerlerine dikey olarak badem saplanır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renklte pişirilir Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir |
|