Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokma Tatlısı Tarifi YapılışıLokma Tatlısı Tarifi Lokma Tatlısı Yapılışı Lokma Tatlısı Lokma Tatlısı Tarifi GEREKLİ MALZEMELER - 2 su bardağı un - 1 su bardağı su - 1 yemek kaşığı kuru maya - 1 yumurta - 1 su bardağı ayçiçek yağı - 2 kesme şeker - 1 tutam tuz - Hindistan cevizi ŞURUBU İÇİN - 25 su bardağı toz şeker - 25 su bardağı su - Çeyrek Limonun suyu YAPILIŞI Şeker ile suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alın Unu geniş bir hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin Mayayı ilave edip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın Mayalı suyu una ilave edin Tuz ve yumurtayı ekleyin Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Hamur kabının üzerini örtüp kabarmaya bırakın Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın Hamurlardan küçük parçalar alıp kızartın Lokmalar sıcakken şurubu içine ekleyin Şurubu çekince servis tabağına alın Üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serpip servis yapın Afiyet olsun |
|