Basit Şambaba Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Basit Şambaba Tatlısı Tarifi YapılışıBasit Şambaba Tatlısı Tarifi - Basit Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır - Basit Şambaba Tatlısı Malzemeleri Basit Şambaba Tatlısı 1 su bardağı un 2 adet yumurta yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Şurubu için: 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1/4 limonun suyu Üzerine: Yarım paket kakaolu puding Unun ortasını havuz gibi açalım 1 tadı kaşığı şekeri yeteri kadar suyla eritip mayayı kabartalım Yumurtalara, kabaran mayayı, bir tutam tuzu ve ayçiçek yağını ilave ederek, yoguralım Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp, şeker serpelim Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım Tepsiye dizerek, oda sıcaklığında yarım saat bekletelim 110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım Şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip, ters yüz ederek, birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım Tatlının üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi, üzerinde yazan tarifte olduğu gibi hazırlayalım Basit şambabaların üzerine dökerek, servis yapalım alıntı |
|