|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baklava, börek, tarifi, yapılışı, yufkasından |
![]() |
Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Yufkasından Börek Tarifi YapılışıBaklava Yufkasından Börek nasıl yapılır - Baklava Yufkasından Börek tarifi Çıtır çıtır, lezzetli ve yapımı kolay börekler ![]() ![]() ![]() MALZEMELER * 1/2 kg ![]() * 150-200 gr ![]() * 5-6 dal maydanoz * Yufkaları yağlamak için sıvı yağ ve su * 1 yumurta sarısı * Üzeri için; çörek otu ve susam ![]() TARİF Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın ![]() ![]() Daha sonra dikdörtgen şeklinde olan yufkalardan birini tezgahın üzerine serin ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız yufkanın bir tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın ve dört parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ![]() Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ![]() Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ![]() ![]() ![]() NOT: Soğuduğunda börekler biraz sertleşiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|