Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Tarifi YapılışıLimonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Tarifi - Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır - Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Hazırlanışı Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye malzemeleri 2 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu 15 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 tatlı kaşığı haşhaş 3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı 1 su bardağı toz şeker 2 yumurtanın sarısı 1 yumurta 15 tatlı kaşığı limon suyu Fırını 180 dereceye ayarlayın Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve haşhaşı karıştırın Bir diğer kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin Yumurta sarıları yumurta ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın Bu karışımı unlu karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle çırpın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde yerleşirin ve 25 dakika pişirin Soğuyunca spatula yardımıyla servis tabağına alıp servis yapın Limonlu ve haşhaşlı kurabiye artık hazır, afiyet olsun |
|