Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bazlama, kıymalı, tarifi, yapılışı

Kıymalı Bazlama Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Bazlama Tarifi Yapılışı



Kıymalı Bazlama Tarifi - Kıymalı Bazlama Yapılışı - Kıymalı Bazlama Nasıl Yapılır - Kıymalı Bazlama Malzemeleri





1 paket instant maya
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Alabildiğince un
İçi İçin:
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Maya, su, süt karıştırılır Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar elenmiş un katılır Hamur 1 saat dinlendirilir Bu arada soğan yağda pembeleştirilirÜzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur İnce doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir Dinlenen hamurdan yumurta kadar bezeler ayrılır Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır Ortasına yeteri kadar iç konur, kenarlardan toplanır, sonra üzerine bastırılarak yassılaştırılır Çok az yağ bulunan teflon tavada iki yüzü pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.