Kıymalı Bazlama Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Bazlama Tarifi YapılışıKıymalı Bazlama Tarifi - Kıymalı Bazlama Yapılışı - Kıymalı Bazlama Nasıl Yapılır - Kıymalı Bazlama Malzemeleri 1 paket instant maya 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Alabildiğince un İçi İçin: 250 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 adet domates 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Maya, su, süt karıştırılır Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar elenmiş un katılır Hamur 1 saat dinlendirilir Bu arada soğan yağda pembeleştirilirÜzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur İnce doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir Dinlenen hamurdan yumurta kadar bezeler ayrılır Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır Ortasına yeteri kadar iç konur, kenarlardan toplanır, sonra üzerine bastırılarak yassılaştırılır Çok az yağ bulunan teflon tavada iki yüzü pişirilir |
|