![]() |
Elmalı Milföy Pasta Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Milföy Pasta Tarifi Yapılışımilföylü tatlılar - elmalı pasta tarifi - elmalı milföy pastası nasıl yapılır ![]() MALZEMELER 250 gr Milföy Hamuru 1 Çorba Kasigi Limon Suyu 60 gr Bademezmesi, Seker 5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz Içi 4 Elma 1/2 Su Bardagi Süt Kremasi 50 gr Bal 3 Yumurta Sarisi 2 Çorba Kasigi Kayisi Reçeli YAPILIŞI Dondurulmus milföy hamuru kullaniyorsaniz açilmasini bekleyin ![]() ![]() ![]() Elmalarin çekirdeklerini çikarip dilimleyin ![]() ![]() Bademezmesi ve ceviz içini karistirip yogurun ![]() Milföy hamurlarini üstüste yerlestirip 3 mm inceliginde açin ![]() Hamurdan 14 cm çapinda yuvarlak 4 parça çikarin ![]() Hamurlari firin tepsisine yerlestirip üzerlerine bademezmeli karisimdan sürün ![]() Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerlestirip tarçin ve seker serpin ![]() ![]() Bir kasede süt kremasi, bal, yumurta sarisi, tarçinı benmari usulü karistirin ![]() Kaseyi soguk su ile dolu bir baska kaba alip soguyuncaya kadar karistirmaya devam edin ![]() Elmali pastalarin üzerine kayisi reçeli sürün ![]() Elmali pastalari tarçinli krema esliginde servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|