Mantarlı Krep Börek Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Krep Börek Tarifi YapılışıMantarlı Krep Börek Tarifi Mantarlı Krep Börek Yapılışı Mantarlı Krep Börek Mantarlı Krep Börek Tarifi (8 kişilik) Hazırlama Süresi: 45 dakika / Pişirme Süresi: 30 dakika Mantarlı Krep Börek İçin Gerekli Malzemeler; Krep için gerekli malzemeler; - 3 yumurta - 2 su bardağı un - 2 su bardağı süt - 1 çay kaşığı ayçiçek yağı - Tuz İç Malzeme için gerekli malzemeler; - 300 gr kültür mantarı - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 soğan - 1 kırmızı biber - 1 sarı biber - 1 yeşil biber - Tuz - Karabiber Üzeri için gerekli malzemeler; - 2 yumurta - 1 su bardağı galeta unu - Ayçiçek yağı Mantarlı Krep Börek Yapılışı; Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın Tavayı ısıtın 1 çay kaşığı kadar ayçiçek yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın Krepleri soğumaya bırakın Mantarları ince ince doğrayın Limonlu suda bekletin Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın renginı alıncaya kadar kızartın Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
|