Kıymalı Kapalı Börek Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kapalı Börek Tarifi YapılışıKıymalı Kapalı Börek Tarifi Kıymalı Kapalı Börek Yapılışı Kıymalı Kapalı Börek Kıymalı Kapalı Börek Tarifi (6-8 kişilik) Hazırlama Süresi: 50 dakika / Pişirme Süresi: 50 dakika Kıyamalı Kapalı Börek için Gerekli Malzemeler; - 500 gr ekmek hamuru - 200 gr kıyma - 2 domates - 1 soğan - 1 sivri biber - Tuz, karabiber - Kurutulmuş domates Kıymalı Kapalı Börek Yapılışı; Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın İç harcı için kıymayı kavurun Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi iyice kıyın Domateslerle beraber kıymaya ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın Hazırladığınız harç ılıyınca fırın tepsisindeki hamurun üzerine yayın Diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirip 5 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
|