Dereotlu Kek Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Kek Tarifi YapılışıDereotlu Kek Tarifi - Dereotlu Kek Nasıl Yapılır - Dereotlu Kek Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Paket Margarin Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Beyaz Peynir (Rendelenmiş) 1 Demet Dereotu (Kıyılmış) 5 Su Bardağı Un Dereotlu Kek Nasıl Yapılır? 1 Malzemeleri karıştırmak için çukur bir kab seçin, bu kaba kaba süt, yoğurt, margarin ve sıvıyağı koyup karıştırın 2 Karışıma yumurtaları kırıp ekleyip karıştırmaya devam edin 3 Beyaz Peyniri bir çatal yardımı ile ezin 4 Dereotunu yıkadıktan sonra ince kıyın 5 Beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu karışıma ekleyin, biraz daha karıştırın ve peşinden tuzunu ekleyin 6 En un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin 7 İyice harmanlayıp karışmasını sağladığınız tüm malzemeyi yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin 8 Hamurun dinlenmesinin bitmesine yakın fırını 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayın 9 Fırın tepsisini yağlayın, dinlenmiş karışımı tepsiye elinizle bastırarak serin 10 Önceden ıstılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Not: Ortaboy dikdörtgen bir fırın tepsisinin büyüklüğü yeterli olacaktır Afiyet Olsun |
|