Tencere Böreği Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tencere Böreği Tarifi YapılışıTencere Böreği Tarifi Tencere Böreği Yapılışı Tencere Böreği Tencere Böreği Tarifi (8 kişilik) Gerekli Malzeme; - 4 yufka - 3 yumurta - 1 kahve fincanı sıvıyağ - Yarım litre süt - 200 gr beyaz peynir - Yarım demet maydanoz - Yarım demet dereotu - Karabiber, kırmızı toz biber Hazırlanış Tarifi; 1 Karnıyarık tenceresini yağlayın Yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin Kalan 3 yufkayı küçük parçalara ayırın Peyniri rendeleyin Maynadoz ve dereotunu kıyın 2 Sıvıyağ, yumurta ve sütü derin bir kapta karıştırın 1 fincan kadar sütlü karışımı ayırıp kalanına didiklediğiniz yufkaları ekleyip karıştırın Karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve dereotunu peynire ekleyip karıştırın İç malzemeyi yufkalara ilave edip harmanlayın 3 Tencereye yaydığınız yufkanın üzerine yufkalı peynirli karışımı yayın Sarkan yufkaları üst kısımda toplayın Ayırdığınız sütlü karışımı üzerine dökün Tencereye ocağa alın Kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin Kapak yardımıyla ters çevirip aynı şekilde pişirin Ilıyınca dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun |
|