![]() |
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Barbunya Tarifi YapılışıZeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır Malzemeler: * 2 su bardağı kuru barbunya * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 adet havuç * 2 adet kuru soğan (Orta boy) * 3-4 diş sarımsak * 1 adet kırmızı sivri biber (Kuru) * 1 kaşık domates salçası * 1 yemek kaşığı toz şeker * Maydanoz * Tuz Yapılışı: * Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz ![]() * Bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarmısağı, kabuklarını soyduğumuz havuçları (küçük kare şeklinde) doğruyoruz, kırmızı biberi koyup hafifçe soteliyoruz ![]() * Sonra bir kaşık salçayı koyup bir iki karıştırıyoruz ![]() * Üzerine 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz ![]() * Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp tencereye ilave ediyoruz ![]() * Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz ![]() * Fasulyeler yumuşayınca tuzunu koyuyoruz ![]() * Yüze yüz suyu kalınca ateşten alıyoruz ![]() * Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapıyoruz ![]() NOT: Fasulyeleri haşlayarak pişirebiliriz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|