![]() |
Portakal Soslu Kabak Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Soslu Kabak Tarifi YapılışıPortakal Soslu Kabak Tarifi - Portakal Soslu Kabağın Yapılışı Malzemeler: 5 adet orta boy kabak 2 adet kuru soğan 2 adet dolmalık kırmızıbiber 1-2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı portakal suyu 2 su bardağı su 4 tepeleme çay kaşığı un 4 çay kaşığı tozşeker Tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı: Kabakları soyup ortadan ikiye bölün ![]() ![]() Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıklayın ![]() ![]() Teflon tencereye yağı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsakları ortadan ikiye bölüp serpiştirin ![]() ![]() Su, nane, tuz, karabiber, portakal suyu, tozşeker ve unu karıştırın ![]() ![]() Orta ateşte, kapağı kapalı olarak suyu kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Sebzeler pişince soğutun ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|