![]() |
Morney Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Morney Soslu Fırın Makarna Tarifi YapılışıMorney Soslu Fırın Makarna Tarifi - Morney Soslu Fırın Makarna Yapılışı - Morney Soslu Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Morney Soslu Fırın Makarna Malzemeleri 1 paket 3 numara çubuk makarna 300 gram beyaz peynir 1/2 demet maydanoz ya da dereotu Yeterince tuz karabiber Makarnayı haşlamak için: 12 su bardağı su 2 çorba kaşığı tuz 1/2 çay bardağı sıvıyağ Morney sos için: 1 kahve fincanı(50 gram) un 2,5 su bardağı süt 1 adet yumurta 1/4 paket margarin YAPILIŞI Makarna haşlama suyunu kaynatıp,ikiye kırdığımız çubuk makarnaları içine atalım yapışmasın diye 2-3 dakika daha karıştırıp makarnalar pişene kadar haşlayalım ![]() Haşladığımız makarnaları süzüp soğuk su dolu bir kapta bekletelim ![]() İnce kıydığımız maydanozları ya da dereotlarını, rendelediğimiz beyaz peynirle karıştıralım ![]() Başka bir tencerede, margarini eritip unu kattıktan sonra unun kokusu çıkıncaya kadar (3-4 dakika) kavuralım ![]() Unun kokusu çıkınca, soğuk sütü karıştırarak, una ilave edelim ![]() ![]() Ilındığı zaman yumurtayı kırıp çırpalım ![]() Makarnaları süzüp peynirli harç ve morney sosun 3/4 ile karıştıralım ve yağladığımız fırın tepsisine döküp yayalım ![]() Kalan morney sosu da makarnaların üzerine yayıp önceden ısıttığımız fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkartıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra porsiyonlar halinde kesip servis yapalım ![]() NOT: İsteyenler, üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|