![]() |
Ekmek Dolması Tarifi,Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Dolması Tarifi,YapılışıEkmek Dolması -Ekmek Dolması Tarifi -Ekmek Dolması Yapılışı Malzemeler • 500 gram kıyma • 150 gram tereyağı • 1 adet dolmalık ekmek • 1 baş soğan • 2 su bardağı haşlanmış nohut • 3 su bardağı et suyu • 1 demet maydanoz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı tuz ![]() Yapılışı ılışıBir gün önce alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm çapında yuvarlak bir bölüm kesilerek çıkartılır ve açılan yerden ekmeğin içi iyice boşaltılır ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan iç,oyulmuş ekmeğin içine her tarafını dolduracak biçimde yerleştirilir ve daha önce kesilen kapak yerine yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra dolma düz bir kaba alınıp pasta dilimleri biçiminde kesilerek ılık servis yapılır ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|