![]() |
Gratine Patates Tarifi - Gratine Patates Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gratine Patates Tarifi - Gratine Patates YapılışıGratine Patates Tarifi Gratine Patates Yapılışı Gratine Patates Malzemeleri Gratine Patates (4 Kişilik) Malzemeler Her Biri Yaklaşık 200 gr 4 Adet Patates 6 Çorba Kaşığı Krema 1 Yumurta Sarısı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber Yemeğin Yapılışı İyice yıkayıp kuruladığınız patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 45 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin ![]() ![]() Onu, 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 4 çorba kaşığı kremayla birlikte çırpın ![]() ![]() ![]() Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|