|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dizme, fasulye, tarifi, yapılışı, zeytinyağlı |
![]() |
Zeytinyağlı Dizme Fasulye Tarifi,Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Dizme Fasulye Tarifi,YapılışıZeytinyağlı Dizme Fasulye-Zeytinyağlı Dizme Fasulye Tarifi -Zeytinyağlı Dizme Fasulye Yapılışı -Zeytin Yağlı Yemekler Malzemeler, 1 kilo taze fasulye 6 adet orta boy domates 1 adet orta boy soğan 4 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 2,5 yemek kaşığı toz şeker ![]() Hazırlanışı, Bir domatesin kabuğunu soyup orta boy karnıyarık tenceresinin ortasına bütün olarak koyun ![]() Taze fasulyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin ![]() Taze fasulyelerin yarısını bütün olarak tencereye çiçek şeklinde dizin ![]() Soğan, domates ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Büyük bir kapta doğranmış soğan, domates, sarımsak, tuz ve şekeri karıştırın ![]() Karışımın yarısını taze fasulyenin üzerine dökün ![]() Kalan fasulyeyi aynı şekilde dizin, kalan malzemeyi aynı şekilde ekleyin ![]() En üstüne zeytinyağını gezdirin ![]() Orta dereceli ateşte fasulyeler pişinceye kadar pişirin ![]() Servis tabağına kek gibi ters çevirerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|