Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi - Pırasalı Kış Türlüsü Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi - Pırasalı Kış Türlüsü YapılışıPırasalı Kış Türlüsü Tarifi Pırasalı Kış Türlüsü Yapılışı Pırasalı Kış Türlüsü Malzemeleri Pırasalı Kış Türlüsü (2 Kişilik) Malzemeler ½ Çorba Kaşığı Margarin ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 150 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 2 Adet Orta Boy Pırasa 1 Adet Patates ½ Çorba Kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak Tuz Yemeğin Yapılışı Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını sağlayalım 3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim Tuzunu ayarlayalım Bir taşım kaynatıp, servis yapalım AFIYET OLSUN |
|