Fırında Domatesli Makarna Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Domatesli Makarna Tarifi YapılışıFırında Domatesli Makarna Tarifi - Fırında Domatesli Makarna Yapılışı - Selva Fırında Domatesli Makarna - Selva Makarna Tarifleri İÇİNDEKİLER 1 paket Selva Boncuk Makarna 1 adet kuru soğan 1 adet pırasa ya da taze soğan 1 diş sarımsak Beşamel sos için 3 yemek kaşığı Selva un 1 litre süt 3 yemek kaşığı tereyağ pulbiber tuz, karabiber hindistancevizi Üstü için 1 su bardağı ekmek kırıntısı (bayat ekmek) 1/2 su bardağı kaşar peyniri veya parmasan peyniri rendesi 2 adet domates 1/2 demet maydanoz kekik HAZIRLANIŞI 1 Selva Boncuk Makarna sütlü ve tuzlu suda haşlanır![]() 2 Soğanlar ve pırasalar doğranır![]() 3 Kızarmış ekmekler mutfak robotunda ufalanır![]() 4 Soğanlar ve pırasalar yağda kavrulur![]() 5 Un kavrulanlara eklenir![]() 6 Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur![]() 7 Üzerine süt katılıp krema kıvamına elene kadar karıştırılarak pişirilir![]() 8 Krema piştiğinde hindistan cevizi katılır![]() 9 Domatesler halka halka dilimlenir![]() 10 Maydanoz doğranır![]() 11 Krema ile makarna karıştırılır![]() 12 Fırın kabına konulan makarnalı karışımın üzerine rendelenmiş kaşar konulur![]() 13 Domatesler kaşarların üzerine dizilir![]() 14 En son ekmek kırıntısı serpilip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir![]() 15 Servis sırasında doğranmış maydanoz serpilir
|
|
|
|