![]() |
Pirinç Ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinç Ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi YapılışıPirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi - Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Malzemeleri - Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Yapılışı ![]() * 1 bardak Amerikan pirinci * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 buçuk bardak doğranmış soğan (yaklaşık 2 orta boy) * 1/3 bardak kuru üzüm * Yarım çay kaşığı kahve * 2 çay kaşığı kuru kekik * 1 buçuk çay kaşığı taze çekilmiş karabiber * 1 buçuk çay kaşığı kimyon * 2 bardak su * Yaklaşık 18 adet asma yaprağı, yıkanmış, süzülmüş, sapları ayıklanmış * Süzme yoğurt * Limon dilimleri Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Hazırlanışı Fırını 180°C’ye kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir asma yaprağını damarlı tarafı üste gelecek şekilde tezgaha yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|