Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, püresi, tarifi, yapılışı, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Bezelye Püresi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bezelye Püresi Tarifi Yapılışı



Zeytinyağlı Bezelye Püresi Tarifi - Zeytinyağlı Yemek Tarifleri - Zeytinyağlı Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bezelye Püresi Malzemeleri




Malzemeler

* 2 adet Ayva
* 2 adet Kereviz
* 1 adet Soğan
* 2 diş Sarımsak
* 1 kg Kereviz
* 5 adet Karanfil
* 1 tatlı kaşığı Un
* 2 adet Kesme Şeker
* 1 adet Limon Suyu
* 1 çay bardağı Zeytinyağı
* Tuz
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Ayvaları yıkayıp, kabuğunu soymadan yuvarlak dilimler halinde kesin Çekirdek yataklarını çıkarıp, tencerenin dibine dizin Üzerine kibrit şeklinde doğranmış havuçları koyun Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, sarımsakları, yuvarlak dilimlenmiş kerevizleri ve karanfilleri koyun Bir kasede un, şeker, limon suyu ve zeytinyağının yarısını çırpın Sebzelerin üzerine gezdirin Kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin Soğuyunca servis tabağına ters çevirin Kereviz yaprağı ile süsleyin Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirip, servis yapın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.