![]() |
Fırında Dereotlu Kabak Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Dereotlu Kabak Tarifi YapılışıFırında Dereotlu Kabak Tarifi - Fırında Dereotlu Kabak Nasıl Yapılır - Fırında Dereotlu Kabağın Yapılışı Malzemeler 1 kg kabak 1 demet dereotu 30 gr tereyağı 5 adet domates 3 dal taze soğan 150 gr dilimlenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı Kabakları halka şeklinde doğrayın ![]() Dereotlarını temizleyin ve doğrayın ![]() Taze soğanları temizleyin ve saplarını doğarın ![]() Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin ![]() Domatesleri yıkayın ve halka şeklinde doğrayın ![]() Kabakları yağlanmış fırın kapına dizin ![]() Aralarına peynir ve domates dilimlerini renk değişimlerine göre dizin ![]() Taze soğan ve dereotunu serpiştirin ![]() Tereyağını küçük parçalara ayırın ve serpiştirin ![]() Tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|