![]() |
Köy Usulü Domates Dolması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Usulü Domates Dolması Tarifi YapılışıKöy Usulü Domates Dolması Tarifi - Köy Usulü Domates Dolması Yapılışı - Köy Usulü Domates Dolması Nasıl Yapılır - Köy Usulü Domates Dolması Malzemeleri 3 çorba kaşığı zeytinyağı 10 iri domates (6'sı ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılmış; 4'ü soyulup, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış) 4 tatlı kaşığı maydanoz (doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1+1/2 su bardağı bayat ekmek içi (bunun 1 bardağı, 1/4 su bardağı et suyunda 10 dakika bekletilmelidir) 4 hamsi filetosu yada ançüez (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() 1 çorba kaşığı zeytinyağı orta boy bir güveçte, orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() Güvece 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyunuz ![]() ![]() Bu arada, bir tahta kaşıkla, ıslatılmış ekmek içlerini bir süzgeçten küçük bir kaseye süzerek bir kenara bırakınız ![]() Püre haline gelen ekmek içi ve hamsi filetolarını güveçteki karışıma katarak, 2 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() Artan kuru ekmek içi ve kaşar peynirini, küçük bir kasede karıştırınız ![]() ![]() Tepsiyi fırının orta katına yerleştirip, 20 dakika pişirdikten sonra fırından alarak domates dolmalarınızı hemen yada soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|