Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, kapuska, tarifi, yapılışı

Acılı Kapuska Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Kapuska Tarifi Yapılışı



Acılı Kapuska Tarifi - Sebze Yemekleri Tarifleri - Acılı Kapuska Nasıl Yapılır - Acılı Kapuska Malzemeleri




Malzemeler

* 1/2 kg göbek Lahana
* 1 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 adet iri Soğan
* 250 gr Kıyma
* 1 çorb akaşığı Domates Salçası
* 1/2 çay bardağı Bulgur
* 2-3 adet kurutulmuş acı Kırmızı Biber veya pul biber
* Tuz
*
* 2 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Lahanayı iyice yıkayalım ve göbek kısmını doğrayarak bekletelim Doğranmış soğanı, tereyağında veya margarinde hafifçe sarartalım Üzerine kıymayı ekleyelim Kıymanın rengi değişene dek kavuralım Suyla incelttiğimiz salçayı kıymanın üzerine ekleyip 2 dakika daha kavuralım Üzerine lahanaları ilave edip, lahanalar hafifçe yumuşayana dek ve arada bir karıştırarak pişirelim Ardından bulguru, tuzu ve biberleri ekleyelim Lahanaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edip, yemeğimizi pişmeye bırakalım

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.