![]() |
Bademli Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Patlıcan Dolması Tarifi YapılışıBademli Patlıcan Dolması Tarifi-Bademli Patlıcan Dolması Yapılışı-Bademli Patlıcan Dolması Malzemeleri Bademli Patlıcan Dolması Tarifi Malzemeleri 2 Adet orta boy patlıcan 12 Dilim dana jambon veya salam 1 Su bardağı soyulmuş badem 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Su bardağı galeta unu 1 Tutam taze nane Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı * Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin ![]() * Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın ![]() * Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin ![]() * 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun ![]() * Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın ![]() * Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın ![]() * Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun ![]() * Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın ![]() * Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın ![]() * Sıcak olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
|