|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, geleneksel, hakkında, mutfağı, mutfağının, türk, özellikleri |
![]() |
Geleneksel Türk Mutfağının Özellikleri - Geleneksel Türk Mutfağı Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Geleneksel Türk Mutfağının Özellikleri - Geleneksel Türk Mutfağı Hakkında BilgiTürk mutfağının özellikleri - Türk mutfak kültürü - Türk mutfağında pişirme yöntemleri - Türk Mutfağında çorbalar - Türk mutfağında etlerin yeri - Ana yemeklerimiz *Oldukça zengin bir mutfak olan Türk mutfağı içerisinde Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Arap mutfaklarından esintiler taşır ![]() *Av etleri, kümes hayvanları, sığır etleri, balıklar ve yüzlerce sebze ve meyve bu mutfakta kendine yer edinmiştir ![]() *Izgara, haşlama ve fırınlama en sık kullanılan pişirme yöntemleri arasında gelir ![]() *Süt ürünleri önemli bir yere sahiptir ![]() ![]() *Çorbalar Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() *Ana yemek olarak, güveçte sebzeler, av ya da kümes etleri, balık ya da sığır etli yemekler tercih edilir ![]() ![]() *Salatalar yöreden yöreye farklılık göstermekle beraber, mevsim yeşillikleri, kuruyemişler, soğan ve domates sık kullanılan malzemelerdir ![]() ![]() *Türk mutfağında tatlılar genellikle şerbetli ve sütlü tatlılar olmak üzere ikiye ayrılır ![]() ![]() ![]() *Otantik bir pişirme yöntemi ise tandırdır ![]() ![]() ![]() *Ege ve Akdeniz kıyısı boyunca peynir, zeytinyağı, çeşitli taze sebzeler ve deniz ürünleri daha sık kullanılırken, Anadolu'da bakliyat, tereyağı ve sığır eti yemeklerde daha baskındır ![]() *Karadeniz kıyılarında hamsi, palamut ve istavrit gibi balıklar sıkça pişirilir ![]() ![]() *Deniz ürünleri ızgara, tava, füme, lakerda, buğulama ve fırınlama yöntemleri ile hazırlanır ![]() ![]() *Geleneksel Türk mutfağında yemeklerde domates yerine sıklıkla erik ve kayısı gibi meyveler kullanılır ![]() *Türk mutfağının en önemli yönünü kebaplar oluşturmaktadır ![]() ![]() *Katmer: Sabah kahvaltısı olarak tüketilen bir çeşit tatlı ![]() ![]() *Babagannuş: Közlenmiş patlıcan, yoğurt, sarımsak, yağ ve acı biber ile yapılan bir çeşit yemek ![]() *Mücver: Patates, ıspanak ve yumurta ile hazırlanan bir çeşit omlettir ![]() *Ali Nazik: Patlıcan beğendi üzerinde servis edilen ızgara kuzu etiyle yapılan bir kebap türü ![]() *İmam Bayıldı: Patlıcan, soğan, sarımsak, domates, zeytinyağı ve kesme şeker ile hazırlanan geleneksel bir yemek türü ![]() *Mıhlama: Erimiş peynir, tereyağı ve mısır unu ile hazırlanan Karadeniz yöresine özgü bir yemek ![]() *Analı Kızlı: Buğday, nohut ve sarımsak ile hazırlanan bir çorba ![]() *Gavurdağı: Domates, soğan, salatalık gibi sebzelere eklenen nar ekşisi ve kuruyemişler ile hazırlanan bir salata türü ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|