|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gecesi, için, listesi, tarifleri, yapılışları, yemek, yılbaşı, özel |
![]() |
Yılbaşı Gecesi İçin Özel Yemek Listesi - Yılbaşı İçin Yemek Tarifleri Yapılışları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Gecesi İçin Özel Yemek Listesi - Yılbaşı İçin Yemek Tarifleri YapılışlarıYılbaşı Gecesi İçin Özel Yemek Listesi - Yılbaşı İçin Yemek Tarifleri Yapılışları DOMATES ÇORBASI Malzemeler 2 adet olgun domates, 1 çorba kaşığı domates salçası 4 su bardağı su 1 kutu krema Yarım çay bardağı sıvıyağ 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Salçayı sıvıyağla iyice karıştırıp, ocağa alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken, rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapın ![]() KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Malzemeler 2 Kg’lık bir adet hindi 8 su bardağı su ½ yemek kaşığı tuz Salçası için 80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı) 2 adet orta büyüklükte kuru soğan 1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice domates 2 su bardağı hindi suyu Kestaneli iç pilav 375 gr pirinç (1,5 su bardağı) 250 gr kestane 1 adet orta boy kuru soğan 60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü Tuz, karabiber, yeni Bahar, tarçın 6 kişi için temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer yanda, iç pilav hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarılan hindinin içine pilav doldurulur ![]() ![]() ![]() BROKOLİ SALATASI Malzemeler 250 gram brokoli 6 adet küçük patates Yarım çay bardağı tane mısır 3-4 çorba kaşığı çorba kaşığı beyaz peynir 1 ![]() 2 çorba kaşığı mayonez 1 adet limonun suyu Zeytinyağı, tuz Kızarmış ekmek dilimleri Patatesleri haşlayıp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış ekmek dilimleri ile servis yapın ![]() PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ (HAZIR YUFKADAN) Malzemeler 3 adet yufka 200 gr süt (¾ su bardağı) 125 gr sıvı ya da katı yağ 2 adet yumurta Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir ![]() Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz ![]() ![]() PEYNİRLİ BÖREK İÇİ Malzemeler 200 gr yağsız beyaz peynir 1 adet yumurta ½ demet maydonoz ve/veya dereotu Beyaz peynir çukurca bir kaba konarak, çatalla ezilir ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ Malzemeler 2 bardak kuru fasulye (iri cins) 3 adet kuru soğan 5-6 diş sarımsak 2 adet domates 2 tane havuç 1 demet maydanoz 1 bardak zeytinyağ 2 Kesme şeker Tuz Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır ![]() ![]() Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik zeytinyağ konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır ![]() Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır ![]() ![]() KABAK TATLISI Malzemeler 2 Kg bal kabağı 1 Kg toz şeker Süslemek için ceviz Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|