Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, fırında, soğan, tarifi, yapılışı

Fırında Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soğan Dolması Tarifi Yapılışı



Fırında Soğan Dolması Tarifi

4 büyük soğan (kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr dana kıyması
50 gr salam (ince doğranmış)
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
1 defne yaprağı (ufalanmış)
1 çay kaşığı karabiber

Keskin ve ince bir bıçakla soğanların üstlerinden 2 cm kadar bir kısmı kesip alınız Soğanların alt kısımlarından da ince bir dilim kesip düz durmalarını sağlayınız, ince kenarlı bir çay kaşığı ile soğanların ortalarını çıkarınız (1+1/2 cm kalınlığında bir kenar bırakınız) Soğanların ortalarından çıkardığınız kısımları ufak ufak doğrayıp, bir kenara bırakınız
Ortaları oyulmuş soğanları büyük boy bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su ekleyerek, içine 1/2 tatlı kaşığı tuz serpiniz Tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız Kaynayınca kapağını kapatıp 5 dakika, orta ateşte pişiriniz Tencereyi ateşten alıp delikli bir kepçeyle soğanları bir tabağa çıkarınız (Tenceredeki pişme suyunu atınız)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız Bir tatlı kaşığı tereyağı ile fırın tepsinizi yağlayıp bir kenara bırakınız
Doğrayıp bir kaseye koyduğunuz soğanlara dana kıyması, salam, taze ekmek içi, maydanoz yaprağı, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, biber ve kekiği ekleyip bir çatalla hepsini birbirine karıştırınız
Büyük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca kasedeki karışımı boşaltıp, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz (Karışımın renginin kahverengileşmemesine dikkat ediniz)
Tavayı ateşten alıp, pişirdiğiniz harcı oyduğunuz soğanların ortasına tepeleme doldurunuz Soğanları yağladığınız fırın tepsisine koyunuz (Hazırladığınız dolma harcından arttıysa, tepsinin dibine, soğanların etrafına döşeyiniz) Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ufak parçalara bölüp, soğanların üstlerine yerleştiriniz
Fırın tepsisinin üstünü kapatıp, fırının orta katına sürerek 30-35 dakika, soğanlar yumuşayıp içlerindeki harç kızarana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, soğan dolmalarını delikli bir kepçeyle bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.