Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıbahar, kıymalı, tarifi, yapılışı

Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı



Kıymalı Karnıbahar Tarifi - Kıymalı Karnıbahar Nasıl Yapılır - Kıymalı Karnıbahar Malzemeleri





Malzemeler:

1 orta boy karnıbahar,
250 gr kıyma,
2 tane havuç,
2 tane soğan,
6,7 diş sarımsak,
1 dolu kaşık salça,
tuz ve baharatlar,
sıvı yağ ve limon

Hazırlanışı:

Öncelikle karnıbaharı temizleyin ve yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve yıkayıp yeteri kadar su ile haşlayın(Haşalama suyunu bır cay bardağı süt eklerseniz daha beyaz olurlar) Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yeteri kadar sıvı yağda pembeleştirin Kıymayı ekleyip kavurun kıyma da kavarulduktan sonra salçasını koyun Salça kokusu çıkınca yarım haşayıp süzdüğümüz karnıbahar ve havuçları katıp fazla karıştırmadan hepsini yaklaşık 10 dakika kavurun en son kimyon, karabiber, kırmızı biber ve tuzunu koyup üzerini geçecek kadar sacak su dökün Kaynamaya başalayınca kısık ateşte yemeğinizi pişirin en son limon eşliğinde servis edin

Afiyet olsun!


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.