![]() |
Greyfrut Salatalı Kuzu Rosto Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Greyfrut Salatalı Kuzu Rosto TarifiGreyfrut Salatalı Kuzu Rosto (Fransa) 1 kuzu budu (yaklaşık 2 kg; bütün yağları alınmış) 2 greyfrut (tercihen pembe greyfrut) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1 çorba kaşığı toz hardal 1 çorba kaşığı süzme bal bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 400 g karışık yeşil salata yaprakları (yeşil salata, göbek salata, tere, vb ![]() Ballı hardal sosu: 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/2 tatlı kaşığı toz hardal 1 tatlı kaşığı süzme bal 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş) 1 tatlı kaşığı sirke 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı fındıkyağı (ya da ayçiçek yağı) Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Budu bir fırın kabına yerleştirip, kabı fırına vererek, budu 15 dakika pişirin ![]() ![]() ikinci greyfrutu, içteki beyaz bölümleri de iyice alarak soyup, ![]() ![]() Ballı hardal sosunu hazırlamak için hardal, toz hardal, bal, tuz, beyazbiber ve sirkeyi, bir salata kâsesinde çırpma teliyle çırpın ![]() ![]() ![]() Budu dilimleyip, dilimleri 8 servis tabağına bir dilim et, bir greyfrut dilimi sırasıyla bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|