![]() |
Kuru Domatesli Enginarlı Salata Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Domatesli Enginarlı Salata Tarifi Yapılışısalata tarifi - enginar salatası - enginarlı salata - kuru domates salatası - soslu salata - lavaşlı enginar salatası Malzemeler 4 adet orta boy enginar 2 limonun suyu 2 tatlı kaşığı un 2 bardak soğuk su 3 çorba zeytinyağı 1/2 demet marul 10-12 adet kuru domates 8-10 adet kiraz domates 4 adet yuvarlak lavaş Sos: 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 diş sarımsak 1 çay kasığı tuz karabiber 4 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru nane 1 çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı elma sirkesi Yapılışı: Taze enginarları geniş bir tencereye yan yana sıralayın ![]() Un, limon suyu ve 2 su bardağı soğuk suyu bir kâsede çatalla iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru domatesleri en az bir saat kadar sıcak suda yumuşaması için beklettikten sonra iri parçalar halinde dilimleyin ![]() (Zeytinyağında salamura edilmiş konserve kuru domates de kullanabilirisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Salata kâsesi yapmak için; lavaş ekmeği fırına dayanıklı cam bir kâseye, ortasını çukurlaştırarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmeğin içine salata malzemelerini doldurup parmak şeklinde doğradığınız soğuk haldeki enginarları ya da konserve enginarları üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|