![]() |
Mantarlı Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Mercimek Salatası Tarifi YapılışıMantarlı Mercimek Salatası Tarifi - Mantarlı Mercimek Salatası Yapılışı - Mercimek Salatası Nasıl Yapılır - Mercimek Salatası Pişirme Süresi 150 g yeşil mercimek 1 küçük soğan (üstüne 4 diş karanfil saplanmış) 1 defne yaprağı 1/2 tatlı kaşığı kekik 3 havuç (kazınıp, ince halkalar halinde doğranmış) 3 kereviz sapı (doğranmış) 3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) 150 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 3-4 yeşil salata yaprağı (ince kıyılmış) 2 olgun domates (her biri 8 dilim halinde kesilmiş) Baharatlı hardal sosu: 1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 tatlı kaşığı acıbiber sosu 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı Mercimekleri soğuk su altında yıkayıp, içinde 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su bulunan bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarları ve limon suyunu bir tencereye koyup, mantarların üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için hardal, limon suyu, acıbiber sosu, sarmısak, tuz, karabiber ve zeytinyağını küçük bir kâsede karıştırın ![]() ![]() Kâseyi buzdolabından alıp, salatayı geniş bir servis tabağına aktarın; çevresini kıyılmış yeşil salatalar ve domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kıyılmış maydanozu serperek servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|