Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, mercimek, salatası, tarifi, yapılışı

Mantarlı Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı



Mantarlı Mercimek Salatası Tarifi - Mantarlı Mercimek Salatası Yapılışı - Mercimek Salatası Nasıl Yapılır - Mercimek Salatası Pişirme Süresi



150 g yeşil mercimek
1 küçük soğan (üstüne 4 diş karanfil saplanmış)
1 defne yaprağı
1/2 tatlı kaşığı kekik
3 havuç (kazınıp, ince halkalar halinde doğranmış)
3 kereviz sapı (doğranmış)
3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
150 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
3-4 yeşil salata yaprağı (ince kıyılmış)
2 olgun domates (her biri 8 dilim halinde kesilmiş)
Baharatlı hardal sosu:
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 tatlı kaşığı acıbiber sosu
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

Mercimekleri soğuk su altında yıkayıp, içinde 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su bulunan bir tencereye koyun Soğan, defne yaprağı ve kekiği ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, mercimekleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, soğanları ve defne yaprağını alıp attıktan sonra, bir salata kâsesine aktarın Havuçlar, kereviz sapları ve taze soğanları ekleyip, iyice karıştırın
Mantarları ve limon suyunu bir tencereye koyup, mantarların üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, mantarları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, mantarları bir süzgeçte süzerek, kâsedeki mercimekli karışıma)karıştırın
Sosu hazırlamak için hardal, limon suyu, acıbiber sosu, sarmısak, tuz, karabiber ve zeytinyağını küçük bir kâsede karıştırın Bu sosu salata kâsesindeki salatanın üstüne döküp, iyice karıştırdıktan sonra, kâseyi buzdolabına kaldırarak, salatayı en az 1 saat soğutun
Kâseyi buzdolabından alıp, salatayı geniş bir servis tabağına aktarın; çevresini kıyılmış yeşil salatalar ve domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kıyılmış maydanozu serperek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.