Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi YapılışıOsmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi - Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Yapılışı - Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Malzemeleri Gerekli Malzeme: 1 kg koyun eti 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı yoğurt 5 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Koyun etinin yarısına gelecek kadar su konur Yumuşayana kadar haşlanınca sudan alınır, soğumaya bırakılır İyice soğuyunca etin içi ve dışı rende soğan ve baharatla oğulur 1 saat dinlendirildikten sonra önce dışına yumuşak tereyağı sıvanır, sonra içine ve dışına yoğurt sürülür Etin farklı yerleri bıçağın ucuyla delinir Deliklere tane sarımsak sokulur Et uygun büyüklükte fırın kabına yerleştirilir Üzerine 2 su bardağı kadar et suyu gezdirilir, kızgın fırına verilir Üzeri nar gibi kızarana dek arada sırada fırın açılır, suyu üzerine tekrar tekrar gezdirilir |
|