Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayaş, kebabı, resimli, tarifi, yapılışı

Ayaş Kebabı Tarifi Yapılışı Resimli

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayaş Kebabı Tarifi Yapılışı Resimli



Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı


Kuzu incik, 4 ad Paça, 2 ad Yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 ad Limon suyu, 1 çorba kaşığı Un, 1 ad Havuç, 1 ad Patates, 1 ad Kabak, Tuz, beyaz toz biber Haşlama malz:2 diş Sarımsak, 2 ad Kuru soğan, 1 ad Maydanoz kökü, 1 çorba kaşığı Sirke, 1 ad Havuç Sos:2 diş Sarımsak, 20 gr Tereyağ, 1 çorba kaşığı Sirke, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tarif : İncik ve paça temizlenip, havuç, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanırİnciklerin suyu atılır, paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamaç yapılır Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır Tuz ve biberi atılırSos elde edildekten sonra, incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır İncik tabağın ortasına, paçalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir Arzu üzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.