|
|
Konu Araçları |
kerevizili, salatası, tarifi, yapılışı, üzümlü |
Kerevizili Üzümlü Et Salatası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerevizili Üzümlü Et Salatası Tarifi YapılışıKerevizili Üzümlü Et Salatası Tarifi - Kerevizili Üzümlü Et Salatası Yapılışı - Kerevizili Üzümlü Et Salatası Nasıl Yapılır - Kerevizili Üzümlü Et Salatası Malzemeleri 350 g dana eti (yağsız ve haşlanmş) 80 g çekirdeksiz yeşil üzüm (her biri 2 'ye kesilmiş) 80 g çekirdeksiz kırmızı üzüm (her biri 2 'ye kesilmiş) 1 demet taze soğan (yalnızca beyaz bölümleri; ince şeritler halinde kesilmiş) 1 portakalın suyu 1 iri portakal 1/4 tatlı kaşığı kişniş 1/4 tatlı kaşığı kimyon 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı zencefil bir tutam zerdeçal bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı mayonez 250 g kereviz (kabuğu soyulup, ince şeritler halinde kesilmiş) 2 limonun suyu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir salata kâsesinde küçük kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış yağsız dana etlerini, yeşil ve kırmızı üzümler, taze soğanlar ve portakal suyunu karıştırın Küçük bir kâsede de kişniş, kimyon, hintcevizi rendesi, zencefil, zerdeçal, beyazbiber ve mayonezi karıştırın Bu sosu salata kâsesindeki etli karışımın üstüne boşaltıp, iyice karıştırdıktan sonra, kâseyi buzdolabına kaldırın ve salatayı en az 30 dakika soğutun Bir kâseye kereviz şeritlerini koyup, üstlerine limon suyunu gezdirin Karabiberi de serpip, iyice karıştırdıktan sonra, kâseyi buzdolabına kaldırarak, karışımı en az 30 dakika soğutun Portakalın kabuğunu, beyaz bölümlerini de alarak soyun Dilimlerin zarlarını da keskin bir bıçakla alın Buzdolabındaki kâseleri çıkarıp, geniş bir tabağa etli salatayı ve kerevizli karışımı yan yana koyun Portakal dilimleriyle süsleyip, bekletmeden servis yapın alıntı |
|