![]() |
Kuzu Talaş Kebabı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Talaş Kebabı Tarifi YapılışıKuzu Talaş Kebabı Tarifi - Kuzu Talaş Kebabı Yapılışı - Kuzu Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Kuzu Talaş Kebabı Malzemeleri Malzeme - 8 adet milföy hamuru - Harcı İçin: - 2 yemek kaşığı Sana Kase - 500 g kuzu kuşbaşı - 1 adet kuru soğan - 2 adet çarliston biber - 1 su bardağı bezelye - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Sosu İçin: - 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 1 yemek kaşığı salça - 2 adet domates - 2 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı şeker - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız ![]() Sarımsakları kıyınız ![]() Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız ![]() Harcı için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler renk alıncaya kadar kavurun ![]() Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış çarliston biberleri, kekiği, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi, ilave edip, bir taşım pişirin ![]() Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutun ![]() Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp, 5 dak ![]() ![]() İçine soğumuş harçtan koyup, talaş böreği gibi sarın ![]() Hamurları Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin ![]() Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, susam serpin ![]() Talaş kebaplarını önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kabarıp, üzerleri kızarana kadar 20?25 dak ![]() ![]() Kebaplar fırında pişerken, sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine salçayı ilave edin ![]() Salça kavrulup, kokusu çıkıncaya kadar kavurun ![]() Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte bir taşım kaynatın ![]() Servis tabağına ilk önce az sostan döküp, üzerlerine talaş kebaplarını dizin ![]() Kalan sosu talaş kebaplarının üzerine döküp, arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|