![]() |
Pirinçli Dana Salatası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Dana Salatası Tarifi YapılışıPirinçli Dana Salatası Tarifi - Pirinçli Dana Salatası Yapılışı - Pirinçli Dana Salatası Nasıl Yapılır - Pirinçli Dana Salatası Malzemeleri 500 g dana filetosu (yağları ve sinirleri temizlendikten sonra, küçük kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış) 1 küçük tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış) 240 g (1 su bardağı)pirinç 1 küçük yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış) 4 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış) 1/2 litre tuzsuz tavuk suyu 1 demet suteresi (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış) Dana etleri, limon suyunun 1/2 çorba kaşığı, tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanozun yarısı ve kıyılmış sarımsakların yarısını bir salata kâsesinde karıştırın ![]() ![]() Salata kâsesine kalan limon suyunu, kırmızı soğanları, tatlı kırmızı biber ve yeşil biber şeritlerini, domatesleri ve kalan maydanozları katıp, iyice karıştırdıktan sonra, kabın üstünü örterek, buzdolabına kaldırın ![]() Buzdolabındaki kuşbaşı etlerin bulunduğu kâseyi alıp, delikli kaşıkla etleri kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkarın (kâsede kalan baharatlı karışımı saklayın) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|