Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, pirinçli, salatası, tarifi, yapılışı

Pirinçli Dana Salatası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Dana Salatası Tarifi Yapılışı



Pirinçli Dana Salatası Tarifi - Pirinçli Dana Salatası Yapılışı - Pirinçli Dana Salatası Nasıl Yapılır - Pirinçli Dana Salatası Malzemeleri



500 g dana filetosu (yağları ve sinirleri temizlendikten sonra, küçük kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
1 küçük tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
240 g (1 su bardağı)pirinç
1 küçük yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
4 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
1/2 litre tuzsuz tavuk suyu
1 demet suteresi (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış)

Dana etleri, limon suyunun 1/2 çorba kaşığı, tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanozun yarısı ve kıyılmış sarımsakların yarısını bir salata kâsesinde karıştırın Kâseyi buzdolabına kaldırıp, 2 saat soğutun
Salata kâsesine kalan limon suyunu, kırmızı soğanları, tatlı kırmızı biber ve yeşil biber şeritlerini, domatesleri ve kalan maydanozları katıp, iyice karıştırdıktan sonra, kabın üstünü örterek, buzdolabına kaldırın
Buzdolabındaki kuşbaşı etlerin bulunduğu kâseyi alıp, delikli kaşıkla etleri kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkarın (kâsede kalan baharatlı karışımı saklayın) Kalan zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca etleri ekleyip, her yanları kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) karıştırarak pişirin Pirinçler, tavuk suyu ve kâsedeki baharatlı karışımı ekleyip, bir taşım kaynatın Sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (18-20 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, etli - pirinçli karışımı kaşıkla 6 düz tabağa çıkarın Tabakların kenarlarını suteresi yapraklarıyla süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.