Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi YapılışıGüveçte Patlıcan Kebabı Tarifi - Güveçte Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır - Güveçte Patlıcan Kebabı Malzemeleri Malzemesi 5 adet patlıcan 750 gr kuşbaşı et, ya da 250 gr koyun kıyması 2 çorba kaşığı yağ Bir avuç arpacık soğan 5 adet domates Tuz Karabiber Güvece kuşbaşı eti, yağı ve soyulmuş arpacık soğanları koyup hafifçe kavurun Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğradıktan sonra güvece ekleyin Üzerine kabuklarını soyarak kuşbaşı doğradığınız domatesleri ilave edin ve tuzunu ekip 2-3 bardak kaynar su katın Orta ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirerek servis yapın |
|