Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, eti, kebabı, tarifi, tas, yapılışı

Dana Eti Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Eti Tas Kebabı Tarifi Yapılışı



Dana Eti Tas Kebabı Tarifi - Dana Eti Tas Kebabı Yapılışı - Dana Eti Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Dana Eti Tas Kebabı Malzemeleri



Malzemesi:
1 kg ceviz büyüklüğünde parça dana eti,
2 çay kaşığı karabiber,
2 bardak su,
4 adet soğan,
1 çay bardağı domates suyu,
tuz,
yenibahar,
kekik,
nane

Kasaptan sarın aldığınız az yağlı dana eti yıkanır, tuz, karabiber, yenibahar ve ince doğranmış soğanla karıştırılır 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakılır Sonra tencereye konulur Domates şüyu ve kafi miktarda su konularak orta sıcaklıkta pişirilir Azar azar sıcak su ilave edilir Dikkat edilecek nokta etin kuru kalmamasıdır İyice pişirildikten sonra ateşten indirilir Arzu edilirse patates püresi veya kızartması ile servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.