Sütlü Kış Çorbası - Sütlü Kış Çorbası Tarifi -Sütlü Kış Çorbası Nasıl Yapılır |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kış Çorbası - Sütlü Kış Çorbası Tarifi -Sütlü Kış Çorbası Nasıl YapılırSütlü Kış Çorbası Tarifi Malzemeler: * 1 adet pirasa (ince dogranmis) * 1 adet havuc (+1 adet kucuk havuc, rendelenmis) * 1 adet iri patates (kup dogranmis) * 1 adet orta boy sogan (dogranmis) * 1 + 1/2 cb bezelye * 2 yk tereyagi (veya siviyag) * 700 ml tavuk suyu (bulyon olabilir) * 300 ml sut * 1/2 ck kimyon ve kisnis * Biraz karabiber ve tuz * Biraz maydanoz (suslemek icin) Yapilisi: 1 Yagi derin bir tencereye alip kizdirin, soganlari ekleyip sararincaya kadar kavurun Tum sebzeleri (1/2 cb bezelye ve rendelenmis havuc haric) tencereye ekleyip renkleri hafifce donene kadar kavurmaya devam edin 2 Sebzelerin uzerine suyu ve sutu ekleyin, baharatlari da koydukan sonra karistirip kisik ateste pismeye birakin 3 Tum sebzeler iyice pistikten sonra blendirdan gecirin Bezelyeyi ve rendelenmis havucu corbaya ekleyip karistirdiktan sonra kisik ateste kaynamaya birakin 4 Son eklediginiz sebzeler de pistikten sonra maydanozla susleyerek servis yapin Afiyet seker olsun! Bir tarife bagli kalarak hazirladigim corbalar bana genel olarak cok kati geliyorlar, o nedenle su miktarini arttiriyorum Yukaridaki miktarlar orjinal tarifteki ile ayni fakat size koyu gelirse corbaniz kaynarken dilediginiz kadar sut veya su ekleyebilirsiniz |
|