Dovga Çorbasi (Azeri Mutfagi) Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dovga Çorbasi (Azeri Mutfagi) Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirDovga çorbasi (azeri mutfagi) Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir Dovğa Tarifi Malzemeler 1 adet yumurta 1/2 demet dereotu 1,5 çorba kaşığı un tuz 2 çorba kaşığı pirinç 3 su bardağı yoğurt 6 su bardağı su 1 bardak haşlanmış nohut 1/2 demet ıspanak 1/2 demet nane Yapılışı Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanarak da yapılabilir ---- |
|