![]() |
Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi YapılışıKuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır - Konserve Kuşkonmaz MALZEMELER : Komili Riviera zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı Kepekli un 2 Yemek Kaşığı Taze veya konserve kuşkonmaz 300 Gr Kuru soğan 1 Adet Yağsız süt 2 Su Bardagi Tavuk suyu 4 Su Bardagi Yağsız yoğurt 2 Yemek Kaşığı Sarımsak 3 Diş Tuz Çekilmiş karabiber Süslemek İçin : Kıyılmış taze soğan sapı YAPILIŞI: 1- Taze Kuşkonmazları ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() 2- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ![]() ![]() 3- Taze soğanları ayıklayıp kıyın ![]() 4- Derin bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, içine doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 5- Soğanlar pembeleşince içine kepekli unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirin ![]() 6- Daha sonra tavuk suyunu, sütü ilave edip iyice karıştırın ![]() ![]() 7- Çorbanın pişmesine yakın küçük bir kasenin içine yoğurdu ve çorbanın suyunda 2 yemek kaşığı ilave edip bir çatal yardımı ile karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|