Yüksük Çorbası , Yüksük Çorbası ,Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüksük Çorbası , Yüksük Çorbası ,TarifiMalzemeler Hamuru için, 2 su bardağı un 1 adet yumurta Yarım su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı tuz Köftesi için 250 gram yağsız dana kıyma 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru nane 10 su bardağı et suyu 2 adet limonun suyu Hazırlanışı Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun Oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün Tezgahın üzerine un serpin hamurları yufka şeklinde açın Açtığınız yufkadan şişe kapağı yardımıyla parçalar çıkarın Çıkardığınız parçaları un serpilmiş düz bir tabakta bekletin Köftesini hazırlamak için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurun Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip kızdırın Köfteleri tavada arkalı önlü kızartın Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın Sosunu hazırlamak için büyük bir tencereye tereyağ alıp eritin Üzerine salça ve kuru naneyi ekleyip 2 dakika kavurun Et suyu, tuz ve limon suyunu tencereye ilave edip karıştırın Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin Kaynayan suya hamur, köfte ve haşlanmış nohutu ekleyin 15 dakika kısık ateşte pişirin Dinlendirdikten sonra servis yapın |
|