Soğan Çorbası Tarifi - Soğan Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Çorbası Tarifi - Soğan Çorbası YapılışıSoğan Çorbası Tarifi Malzemeler 7 adet kuru soğan 190 gr margarin 1 fincan dolusu un 1 5 su bardağı süt1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ½ bayat ekmek Yeterince tuz karabiber Yemeğin Tarifi Soğanlanı mümkün olduğu kadar ince kıyıp 1/2 paket margarin ile pembeleşinceyekadar kavuralım ![]() 2 litre kadar et ya da sade suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım Soğanlar püre haline gelince, yeterince tuz ve karabiber ekleyip kaynatmaya devam edelim Tencerede geri kalan margarini eritip içine unu ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım![]() 1,5 bardak sütü ilave edip karıştırdıktan sonra 2-3 kepçede çorbadan ekleyerek karıştıralım ve bu karışımı çorbaya ilave edip birkaç dakika daha kaynatalım Kuşbaşı şeklinde kestiğimiz, bayat ekmekleri ister kızgın yağda ya da fırında kızartalım hazırladığımız çorbanın uzerine 1 kaşık kıtır ekmek ve kaşar peyniri rendesi ekleyerek sıcak sıcak servis yapalım![]() Not: Çorbanın pürüzsüz olmasını istiyorsanız süzgeçten geçirerek süzüp kalan posayı da ezerek (püre marinasından) kullanabilirsiniz ![]() ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|