Paça Çorbası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paça Çorbası Tarifi Yapılışıpaça çorbası nasıl pişirilir ![]() Malzemeler 8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş) 6 Su Bardağı Su 1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış) 2 Diş Sarmısak (istenirse) 1 Çay Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber Yapılışı Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz Paçaları bol suda yıkayınız ![]() Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup orta ateşte bir taşım kaynatınız Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz (Paçaların yumuşayıp yumuşamadığını bir çatalla kontrol edip, çorbayı, gerekirse biraz daha pişiriniz) ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı, ısıtılmış bir servis kasesine boşaltınız ![]() Küçük bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız Kırmızıbiberi ekleyip, bir iki kez karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alınız Biberli yağı çorbanın üstüne döküp, çorbanızı servis ediniz |
|
|
|