Alişke Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alişke Çorbası Tarifi YapılışıAlişke Çorbası tarifi - antep yemekleri Malzemeler: * 5-6 bardak tavuk suyu * 1 bardak kadar un * 1 yumurta * 1 orta boy patates * 1 küçük soğan * 1 tatlı kaşığı salça * Karabiber, tuz * Sıvı yağ Yapılışı: * Soğanı minik minik doğrayıp yakmadan pembeleştirin, salçasını katıp biraz kavurun * Üzerine tavuk suyunu ilave edin ve minik küpler halinde doğradığınız patatesi ilave edin * Çorba kaynarken un, tuz ve bir miktar suyu karıştırıp kek hamuru veya bulamaç kıvamlı bir hamur hazırlayın Bu hamur kaşık kaşık çorbanın içine atılacak ve çabuk pişmesi için kıvamının akıcı olması gerek * Kaynayan çorbaya çay kaşığı yardımıyla fındık büyüklüğünde parçalar atarak hamuru bitirin * Hamurlar çabucak pişip çorbanın yüzüne çıkacaktır Çorbanın tadına bakın ve pişmişse ocaktan bir kenara alın * 1 yumurtayı iyice çırpın ve sıcak çorbanın içine incecik ip gibi akıtın Yumurta bitince çorbayı şöyle bir karıştırıp ağını kapatın * 5 dakika sonra baharatlarını katarak servis yapın |
|