![]() |
Şalgam Suyu Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şalgam Suyu Tarifi YapılışıŞalgam Suyu Yapılışı Şalgam Suyu Nasıl Hazırlanır Şalgam Suyu Tarifi Adananın meşhur acılı şalgamı tarifi ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 2 Kg kırmızı havuç Su (havucu koyduktan sonra 10Lt'lık bidon yada kabın tamamını su ile doldurun) 1 Avuç nohut 2 Avuç bulgur veya settik Bir miktar acı süs biberi 1-2 avuç kadar yada acı severseniz arttırabilirsiniz (isterseniz süs biberlerini ayrı kurup içerken acı suyunu istediğiniz miktarda ilave edebilirsiniz ![]() Yeter miktarda tuz ![]() Yapılışı Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde (yada kafanıza göre ayarlayın büyüklüğünü) parçalara ayırıyoruz ardından tuzlu suyumuzu ayarlayıp ikisini bir bidona, cam kutuya artık elinizde ne varsa, koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur(yoksa settik) ve nohutları koyup bezin ağzını bağlayıp kabımıza atıp, kabımızn ağzını iyece kapatıyoruz 10-20 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında içmeye hazır hale gelecektir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|